© Liesbeth Hermans

Voedingstherapie

De meest gebruikte therapie in de natuurgeneeskunde is de voedingstherapie. We kunnen nog zo veel therapieën toepassen, zolang de voeding slecht blijft zullen deze therapieën niet het beoogde effect hebben. We zijn ons steeds bewuster van wat we eten, en het begrip gezondheid speelt daarbij een grote rol. Door voorlichting weten we wat wel en niet goed is, ook al gedragen we ons daar lang niet altijd naar. Toch speelt het toegenomen bewustzijn dat we gezonder moeten eten een centrale rol in het tegengaan van slechte eetgewoonten. Het zorgt ervoor dat we steeds vaker op zoek gaan naar betere voeding. Ons lichaam is afgestemd op de natuurvoeding van onze verre voorouders. Onze spijsvertering werkt nog op de zelfde manier als in de oertijd. Deze mens at wat de natuur te bieden had. Onze huidige leefstijl sluit niet meer aan op onze genen en is er de oorzaak van dat er kwaaltjes en chronische aandoeningen ontstaan. Samen kunnen we naar een goed en gezond voedingspatroon toe werken, geheel afgestemd op u als individu. Voordelen van een gezonde voeding; - ontlasten en stimuleren van het spijsverteringsstelsel - optimaliseren van de stofwisseling - toevoer van alle benodigde stoffen - voorkomt tekorten van vitaminen en mineralen - ontgiftende en reinigende werking - een goede natrium-kalium verhouding [waterhuishouding] - versterkt het zenuwstelsel - versterkt de psychische weerstand - versterkt de immuniteit - werkt regenererend - versterkt het zelfgenezend vermogen - verhoogt de levenskracht en bio-energie
Gezondheidstherapeute Liesbeth
Gezondheidstherapeute Liesbeth
© Liesbeth Hermans

Voedingstherapie

De meest gebruikte therapie in de natuurgeneeskunde is de voedingstherapie. We kunnen nog zo veel therapieën toepassen, zolang de voeding slecht blijft zullen deze therapieën niet het beoogde effect hebben. We zijn ons steeds bewuster van wat we eten, en het begrip gezondheid speelt daarbij een grote rol. Door voorlichting weten we wat wel en niet goed is, ook al gedragen we ons daar lang niet altijd naar. Toch speelt het toegenomen bewustzijn dat we gezonder moeten eten een centrale rol in het tegengaan van slechte eetgewoonten. Het zorgt ervoor dat we steeds vaker op zoek gaan naar betere voeding. Ons lichaam is afgestemd op de natuurvoeding van onze verre voorouders. Onze spijsvertering werkt nog op de zelfde manier als in de oertijd. Deze mens at wat de natuur te bieden had. Onze huidige leefstijl sluit niet meer aan op onze genen en is er de oorzaak van dat er kwaaltjes en chronische aandoeningen ontstaan. Samen kunnen we naar een goed en gezond voedingspatroon toe werken, geheel afgestemd op u als individu. Voordelen van een gezonde voeding; - ontlasten en stimuleren van het spijsverteringsstelsel - optimaliseren van de stofwisseling - toevoer van alle benodigde stoffen - voorkomt tekorten van vitaminen en mineralen - ontgiftende en reinigende werking - een goede natrium-kalium verhouding [waterhuishouding] - versterkt het zenuwstelsel - versterkt de psychische weerstand - versterkt de immuniteit - werkt regenererend - versterkt het zelfgenezend vermogen - verhoogt de levenskracht en bio-energie